Werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Dat is misschien een lang, maar ook een heel eenvoudig verhaal. Wij doen ons werk in alle openheid en duidelijkheid. Kijk en lees: zo zijn we, dit en dat doen we zo en zo, om deze en die redenen. Kortom, we maken u graag duidelijk wat u van onze dienstverlening en werkwijze kunt verwachten en waar u ons dus ook op kunt aanspreken.

Wij zijn er trots op geheel onafhankelijk van wie en van welke instelling dan ook te werken. Daardoor kunnen we garanderen dat we onder alle omstandigheden onpartijdig en bijzonder kritisch plannen, voorstellen doen en producten onder de loep nemen. Zo blijft úw belang gewaarborgd.

Frank Ruis Financiële Rust is een heel jonge organisatie die geleid wordt door twee zeer ervaren allround vakmensen. Wij zijn actief op al die gebieden die met financiën te maken hebben: financiële planning, hypotheek- , pensioen advies en mediation.

Onze werkwijze volgens vast plan

Bij alle financiële adviezen en diensten die wij aanbieden werken wij volgens een vast plan. Dat plan leggen wij hierbij in algemene vorm aan u voor. U weet vooraf dus precies waar u aan toe bent. Ook qua kosten.

 1. Kennismaking
  U maakt uw wensen duidelijk. Of het nu gaat om een verzekering, financieel plan of hypotheek, u stelt ons op de hoogte van uw wensen. Op basis daarvan maken wij een stappenplan en kostenoverzicht. Daarna volgt de opdrachtbevestiging.
 2. Inventarisatie
  Een individueel profiel wordt gemaakt aan de hand van uw doelstellingen en wensen, uw financiële positie, kennis en ervaring met financiële producten, de wijze waarop u in het leven staat en uw risicobereidheid.
 3. Advies
  Het persoonlijk klantprofiel dat zo ontstaat is uitgangspunt voor elk advies waarvoor wij worden ingeschakeld. Van financieel plan tot hypotheekconstructie, verzekering of pensioen.
 4. Bemiddeling, offerte
  Stemt u in met ons advies dan volgt, bij het aangaan van een hypotheek bij voorbeeld, de bemiddelingsfase met de geldverstrekkers om voor u de gunstigste voorwaarden te verkrijgen. Dat leidt tot een offerte die we u voorleggen. Als u daarmee akkoord gaat volgen de administratieve afhandelingen.
 5. Nazorg
  Is een financieel plan rond, een pensioen geregeld of zijn de verzekeringen of hypotheek afgesloten, dan sluiten we niet zomaar uw dossier. In alle gevallen kunt u rekenen op effectieve nazorg. Wij houden u op de hoogte van voor u relevante ontwikkelingen. Ten aanzien van uw hypotheek kunt u een Financiële Update afsluiten. Dan kijken we om de zoveel jaar of de door u gekozen constructie nog bij uw situatie van dat moment past.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Download dan het document met onze volledige werkwijze.